Altı hastane bir hastane oldu

Estimated read time 2 min read
Yazıyı paylaş

Erzurum, yıllardır sağlık alanında Doğu Anadolu Bölgesi’nde 14 ilin yükünü çekiyor. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Azerbaycan, Gürcistan, İran, Irak ile Avrupa ülkelerinden gelen hastalara da hizmet veriyor.

Bu yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederiz, abone olmayı unutmayın!/ Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ancak şehir merkezindeki hastaneler, tek tek kapatılarak Erzurum Şehir Hastanesi’ne taşındı. Numune Hastanesi 2010 yılında kapatıldı ve “Doğu’nun en büyük hastanesi” unvanına sahip Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşındı.

Bu iki hastane de 2020’de kapatılarak üç yıl önce hizmete giren Şehir Hastanesi’ne taşındı. Palandöken Devlet Hastanesi, Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi ve Göğüs Hastanesi ise 2021 yılında Şehir Hastanesi’ne taşındı.

image-28-1024x768 Altı hastane bir hastane oldu

ŞEHİR MERKEZİNDE HASTANE KALMADI

10 Temmuz’da Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi, ‘depreme dayanıksız’ gerekçesiyle Şehir Hastanesi’ne aktarıldı.

Şehir merkezinde şu an sadece bir özel hastane hizmet veriyor. Şehir Hastanesi ve Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi şehrin dışında. Bu durum ulaşım sorununa yol açıyor.

Erzurumluların Şehir Hastanesi’ne gitmesi belediye otobüsleriyle bir saati buluyor. Taksi ile gidiş-geliş ücreti ise yaklaşık 500 TL. Bu durum acil hastalar için de büyük risk oluşturuyor.

Kalp krizi, beyin kanaması veya trafik kazalarında hastaya acil müdahale büyük önem taşıyor. Mesafenin uzak olması, bu hastaların hayati tehlikesini artıyor. Deprem ve salgın hastalıklarında sağlık hizmetinin tek bir merkezden verilmesinin de çok riskli olduğu belirtiliyor. 

image-30-1024x768 Altı hastane bir hastane oldu

Bu yazıları beğenebilirsin..

+ There are no comments

Add yours